Spreeuwenhof, Winkel

Status:
Binnenkort in de verkoop
In ontwikkeling
Omvang:
20
Plan:
Spreeuwenhof
Architect:
Nieuweboer Architecten
Locatie:
Winkel

USP Vastgoed gaat woningen bouwen op de locatie van de voormalige basisschool De Zwerm in Winkel. USP Vastgoed diende het winnende plan in bij een openbare inschrijving. Er komen in totaal 20 nieuwe woningen op deze locatie, onderverdeeld in twaalf 2-onder-1 kapwoningen en 8 vrijstaande kavels welke geschikt zijn voor zelfbouw. Dit plan kreeg ook de hoogste beoordeling van de omwonenden, die in de jury zaten.

De voorkant van de nieuwe woningen kijken straks uit op de Bosstraat, net als in het huidige straatbeeld. Daarmee sluit het plan aan op de omgeving. Ruimtelijk zal het er daardoor als één straat uitzien. Zo komt er een ruim opgezette en groene wijk met een open karakter en wordt rekening gehouden met de al aanwezige bomen en planten. Er komt ook een groene buffer aan de zuidwestzijde van het plan in combinatie met de daar aanwezige sloot. Wethouder Theo Groot is trots: “Mooi dat we weer een stap hebben kunnen zetten met dit mooie plan. Een plan dat ook bij de omwonenden als beste uit de bus kwam en dat is natuurlijk heel fijn. De woningmarkt in Hollands Kroon staat nog steeds onder druk, dus ik ben blij dat we snel verder kunnen”.

Er werd een prijsvraag uitgeschreven voor de omwonenden voor een projectnaam. Hieruit is de naam ‘Spreeuwenhof’ gekomen. Onder deze naam zal het bouwplan verder gaan. Om realisatie mogelijk te maken, dient het bestemmingsplan aangepast te worden. Hier wordt momenteel druk aan gewerkt, met als doel nog dit jaar het bestemmingsplan in procedure te brengen. Na vaststelling van het nieuwe bestemmingsplan wordt de grond overgedragen en zal de bouw van start gaan. Naar verwachting start de verkoop in het voorjaar van 2021 en medio eind 2021 worden de eerste bouwactiviteiten verwacht.

Geïnteresseerden kunnen zich vrijblijvend aanmelden via de projectwebsite: www.spreeuwenhof.nl

Voor verkoopinformatie over het plan, kunt u contact opnemen met
Klaver Makelaardij,
Telefoon: 0226 414 008
WhatsApp: 06 146 319 31
E-mail: info@klavermakelaardij.nl

Deel dit project met anderen op social media:

Gerelateerde projecten:


Top