Status:
Binnenkort in de verkoop
In ontwikkeling
Omvang:
16 woningen, ruimte voor detailhandel en een hotel met brasserie
Plan:
Medemblik aan Zee
Architect:
TPAHG
Locatie:
Medemblik

Eindelijk is het zover! Na een langdurig proces, is het plan “Medemblik aan Zee” dit jaar in een stroomversnelling geraakt. Op donderdag 4 juni werd het door het college aangeleverde en nog aangepaste bestemmingsplan door de gemeenteraad goedgekeurd. Na enige verduidelijkingen van de nader gestelde eisen over o.a. het parkeren, zijn we aan de slag gegaan met de uitwerking van het plan.

Het plan omvat in het kort het volgende programma: 16 woningen, ruimte voor detailhandel en een hotel met brasserie.

De woningen zijn onderverdeeld in 5 statige stadswoningen aan de Oude haven met een eigen tuin, 6 bovenwoningen op een rustieke plint met detailhandel en 5 royale dijkwoningen met een prachtig uitzicht over het IJsselmeer. De dijkwoningen krijgen allen twee parkeerplaatsen op eigen terrein.

Het voormalige gemeentehuis van Medemblik (het monumentale Kropholler gebouw) behoudt aan de buitenzijde zijn identiteit, maar krijgt een volledig andere functie. Dit markante gebouw wordt omgetoverd tot een hotel met diverse authentieke kamers van waaruit men kan genieten van het mooie wat Medemblik te bieden heeft. Met aan de ene kant het IJsselmeer en aan de andere kant het historische centrum van Medemblik maakt dit het een unieke plaats.

Hoe staat het er nu voor?
Het streven is om nog dit jaar de omgevingsvergunning in te dienen. Daarna kan de verkoop van start. Als alles goed verloopt, verwachten wij na de zomervakantie van 2021 te starten met de bouw. Binnenkort kunt u meer nieuws over de verkoop van ons verwachten.

Geïnteresseerden kunnen zich vrijblijvend aanmelden via de projectwebsite:
www.wonen-medemblik.nl

Medemblik aan Zee is een samenwerking tussen Scholtens Projecten en USP Vastgoed.

 

Deel dit project met anderen op social media:

Gerelateerde projecten:


Top