Buitenvaert, Schagerbrug

Status:
Binnenkort in de verkoop
In ontwikkeling
Omvang:
40 woningen
Plan:
Buitenvaert
Architect:
De Wolff & Partners
Locatie:
Schagerbrug

Bijzondere woningbouwontwikkeling in Schagerbrug
Schagerbrug groeit. Het dorp krijgt met plan Buitenvaert de uitbreiding waar het al jaren om zit te springen. Het wordt een prachtige wijk, omsloten door een brede vaart en verscholen achter de bomen. Een wijk met veel groen en water, waar je je longen vult met frisse lucht en ver kunt kijken.

Buitenvaert is ook een wijk met ruimte voor spel en avontuur. Een plek waar je groot zou willen worden. Zo komt er een waterrijk gebied met waterpartijen en watergangen. Voor kleine kinderen is dat natuurlijk wat te hoog gegrepen. Zij kunnen terecht op de speelplaats die goed in het zicht ligt.

De nieuwe wijk krijgt een mix van sociale woningbouw en vrije sectorwoningen. Zoals de plannen er nu liggen, gaat het om 40 koopwoningen, van rijtjeshuizen tot twee-onder-één-kap woningen en vrijstaande kavels. Daarmee wil de gemeente met name starters en jonge gezinnen de ruimte geven.

Wethouder Beemsterboer is heel blij met deze ontwikkeling: “Er is lang gewacht om een nieuwe woningbouwlocatie in het dorp Schagerbrug te krijgen.

Naar verwachting, afhankelijk van de procedure van het bestemmingsplan, start de verkoop van Buitenvaert medio 2021.

Lees ook het nieuwsbericht NHN Nieuws d.d. 4 januari 2021

Deel dit project met anderen op social media:

Gerelateerde projecten:


Top